Lifestyle/Reizen
1591496054
Reizen

De beste landen ter wereld voor een workation

Op de mooiste plekken je laptop openklappen, wanneer je maar wil: werk en reizen combineren is populair. Maar wat zijn de beste landen voor een workation? En hoe geschikt is ons eigen land daarvoor eigenlijk?

Momondo zocht het uit en maakte een lijst van de beste landen voor zogenaamde digital nomads. Om tot de index te komen zijn 111 landen geanalyseerd en gerangschikt op basis van 22 factoren in zes categorieën.

Zo is er onder andere gekeken naar de reiskosten en bereikbaarheid van vluchten, lokale prijzen, gezondheid en veiligheid, mogelijkheden voor werken op afstand en het weer.

Portugal is volgens de reiszoekmachine hét land voor een workation. Het land scoorde hoog in alle categorieën: geweldig weer, veel uitgaansgelegenheden, lage misdaadcijfers en relatief lage kosten voor levensonderhoud.

Portugal heeft ook een visum voor digital nomads en veel inwoners spreken goed Engels, iets wat expats aantrekt. Spanje eindigde tweede plaats, vooral vanwege het grote aantal restaurants en cafés per hoofd van de bevolking, in combinatie met snel internet, veel (gedeelde) werkplekken en remote visa voor freelancers. Roemenië staat op de derde plaats, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke prijzen van huurappartementen voor lange termijn en de betaalbare lokale gerechten. Nederland staat op nummer 33 in de volledige lijst.

Top 10

De tien landen met de beste mogelijkheden om te werken én reizen:

1. Portugal

2. Spanje

3. Roemenië

4. Mauritius

5. Japan

6. Malta

7. Costa Rica

8. Panama

9. Tsjechië

10. Duitsland