Lifestyle/Culinair
1601042881
Culinair

Recept van de dag: tosti voor lekkere trek

Morgen tijdens de Horecava is de Hanos Gouden Koksmuts wedstrijd. Moet je je voorstellen: acht keukens van gerenommeerde restaurants gaan de strijd aan met elkaar. Daar heb je lef voor nodig. Heel veel lef. De explosie is altijd gigantisch als we, ja, want ik heb opnieuw de eer om in de jury te zitten, de winnaar bekend maken. Je hebt dan van de beste gewonnen.

Deelnemers Gouden Koksmuts 2020

Pascal Duvivier van Bridges Amsterdam* in Amsterdam

Emiel Kwekkeboom van restaurant Joann in Enschede

Denis van den Beld van restaurant Het Rode Koper

Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht

Jermain de Rozario van restaurant De Rozario* in Helmond

Lars van Galen van Hotel ’t Lansink* in Hengelo

Tommy Janssen van restaurant Bentinck in Amerongen

Julien van Loo van restaurant Parkheuvel** in Rotterdam

Recept: tosti

Nou en als ik dan achtmaal driegangen heb geproefd, dan heb ik toch trek in iets heel gewoons… in een tosti, of beter nog een croque monsieur.

Nodig voor twee personen:

•4 sneetjes wit brood

•4 eetlepels Bechamelsaus

•150 gram Gruyère kaas

•2 plakjes ham

Bereiding:

Je maakt een bechamelsaus. En je bakt een tosti, nee, geen tosti-ijzer, gewoon een koekenpan met wat boter, ieder kant krokant. Giet de bechamelsaus erover en zet het geheel onder de gril, of in een hete oven. Net lang genoeg tot de bechamelsaus mooi kleurt.