Lifestyle/Culinair
1611313320
Culinair

Recept van de dag: aardappels met knakworstjes

Kan een mens plotseling verslaafd aan knakworsten zijn? Nou, ik dus wel. Ik heb er verschillende geproefd, verse dan. Niet uit een blik. Een knakworst uit een blik knakt niet en is dus geen knakworst. Maar ik zag ze hier en daar (Slager Zumbrink, je hebt ruimschoots gewonnen, hoor) en nam die mee naar huis. Mevrouw Wilbrink schudde het hoofd. Terecht. Dus moest ik een list bedenken.

Nodig voor twee personen:

•400 gr aardappelen, vastkokers

•4 knakworstjes (van de slager)

•1 grote ui, in ringen

•1 theel oregano

•zout en peper

Bereiding:

Er lagen opeens weer aardappels. Hoe dat toch komt? Schillen. In wiggen snijden, met iets zout water opzetten. Net gaarkoken. Ze moeten nog stevig zijn. Afgieten en uit laten dampen. Dan de uien stoven.

Nou, ik doe het zo: uien in ringen snijden, met een beetje boter opzetten. Even goed omscheppen, dan vocht erbij. Laat steeds verdampen, en voor het gaat kleuren weer kleine scheutjes water erbij. Ja, twintig minuten lang. Je eindigt droog.

Dan uien en aardappels mengen. En, je raadt het al, stukjes knakworst. Flink olijfolie. Ik heb heerlijke Griekse oregano. Afgelopen herfst geoogst en gedroogd. Rijkelijk er overheen. Tijm mag ook. Eventueel een beetje kaas erover, hoeft niet.

Weet je wat wel? Een half glaasje jenever erover gesprenkeld. Beetje zwarte peper. Nog twintig minuten in een hete oven.

“Ik wil maar een klein beetje,” zei ze en keek bedenkelijk. En nam kort daarna een tweede keer.