Lifestyle/Culinair
1622516139
Culinair

Recept van de dag: vrolijke hamlappen van Irma

„Beste Felix, kan het nog? Al is het misschien op de valreep. Ik heb al een paar keer in je rubriek gestaan en hoe leuk zal het zijn als het met dit recept weer lukt. Het is een recept met hamlappen. Ja, wie eet dat nog tegenwoordig? Maar heel erg lekker. Lijkt ingewikkeld maar valt reuze mee. Gewoon stap voor stap doen. Irma Grootes-Goes.” Irma, ik werd zo vrolijk van je recept dat ik er graag een plekje voor maak.

Nodig voor vier personen:

•500 gr hamlappen

•1 dl sherry

•½ tl djintan (gemalen komijn)

•½ tl oregano

•2 teentjes knoflook, door de pers

•1 ui, gesnipperd

•1 groene paprika, in stukjes

•1 rode paprika, in stukjes

•15 groene olijven zonder pit, gehalveerd

•100 gr rozijnen, gewassen

•50 gr witte amandelen, gehakt

•3 el olijfolie

•2 el kappertjes

•1 laurierblaadje

•1½ dl tomatensap

•iets zout en peper

Bereiding:

Hamlappen in blokjes snijden. Meng sherry, djintan, oregano, zout, peper en de knoflook. Door elkaar roeren. Hamlappen erdoor scheppen en twee uur laten marineren.

Het vlees uit de marinade halen en droogdeppen. In braadpan olie verhitten. Vlees rondom bruinbakken. Ui toevoegen en drie minuten meebakken.

Toevoegen: olijven, amandelen, kappertjes, rozijnen, laurierblaadje, marinadevocht en tomatensap. Met deksel op de pan half uur. Zachtjes stoven. Paprika toevoegen en nog tien minuten gaar stoven.