Lifestyle/Gezondheid
1632527810
Gezondheid

Dit is het beste tijdstip om seks te hebben (volgens een slaapexpert)

Wist je dat er een ideaal moment op de dag is voor een goede vrijpartij? Je zou misschien denken dat dat ’s avonds vlak voor het slapengaan is, maar is dat wel zo? Een wetenschapper heeft het antwoord.

Dr. Paul Kelley van de Oxford Universtity heeft ooit eens onderzocht welk tijdstip het meest ideaal is om seks te hebben. Jarenlang onderzocht hij de innerlijke klok van twintigers, dertigers en veertigers en kwam tot de volgende conclusie.

Twintigers

Uit het onderzoek blijkt dat twintigers het beste seks kunnen hebben om 15:00 uur. Op dit tijdstip hebben twintigers een zogenaamde energiepiek en komen daardoor rond die tijd pas écht goed in the mood.

Dertigers

Voor dertigers is 08:20 uur het meest ideale tijdstip. Kort gezegd verhoogt zonlicht verhoogt het testosteron door de hypothalamus (het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de hormonen) te stimuleren, waardoor geslachtsgemeenschap op dit moment ideaal is.

Veertigers

Voor veertigers is dat 22:20 uur. Volgens Kelley is dit namelijk het moment van de dag waarop zij het beste kunnen ontspannen door oxytocine af te geven, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Vrijen verhoogt de productie van oxytocine en dat bevordert de nachtrust weer.

Vijftigers

Volgens de onderzoeker is 22.00 uur voor vijftigers hét ideale moment voor een vrijpartij. Doordat veel vijftigers overdag heel druk zijn, hebben ze vaak rond dat tijdstip, zo vlak voor het slapengaan, de meeste zin (en tijd) voor seks.

Zestigers en zeventigers

20.00 Uur is het ideale tijdstip voor zestigplussers om seks te hebben, zo stelt Kelley. Een aantal uur na het avondeten wordt bij zestigers het lichaam voorbereid op het aanmaken van oxytocine. Seks op dit tijdstip helpt je volgens de slaapexpert bovendien beter te slapen.