Lifestyle/Reizen
1634912
Reizen

Hotel van de week

Market Hotel in Barcelona

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Market Hotel in Barcelona.

Barcelona is voor mij thuiskomen. De mensen, het weer, het eten en de beeldschone architectuur. Bovendien verblijf ik al jarenlang bij een dierbare vriend in barri Eixample, waar ik heerlijke huisgemaakte gerechten krijg voorgeschoteld.

Een tijd geleden is mijn maat echter bij zijn partner ingetrokken. Een kleinere woning in de afgelegen wijk Gràcia, tegen Gaudí’s Parc Güell aan. Iets te knus voor drie personen, hoewel ik natuurlijk welkom blijf. Tijd voor een andere slaapplek. Bij voorkeur op loopafstand van clubs, centrum en strand.

Mijn keuze valt op het Market Hotel, in de rustige straat Carrer del Comte Borrell, in Eixample. Als je de vaandels mist, zou je zomaar kunnen denken dat het alleen een chique restaurant betreft. Beide wanden van de entree zijn versierd met eetborden. Voor de deur een zwart krijtbord met de specialiteiten en achterin een eetruimte waar de tafels met linnen zijn gedekt. Voorin word ik echter door Carlos (hoe kan het ook anders) vriendelijk welkom geheten. Mijn eenpersoonskamer bevindt zich in het pand ernaast, bereikbaar via een doorgang.

Regendouche

Het blijkt een prachtig monumentaal gebouw met marmeren trappen en – schaars in Barcelona – een moderne, snelle lift. Op elke verdieping leiden twee deuren naar een gang met een aantal kamers waarvan sommige zijn voorzien een balkon met tafel en zitjes. Hoewel mijn kamer op de binnenzijde uitkijkt, valt hij beslist niet tegen. Een oude, ietwat glanzende parketvloer, een chique, zwart betegelde badkamer met regendouche en het bed is een comfortabele twijfelaar. Ook handig: een verduisterend rolgordijn. De vintage ijzeren kledingkast zou ik zo in mijn slaapkamer plaatsen!

De drie dagen in Hotel Market vliegen voorbij. Slapen doe ik als een roos en dankzij het uitgebreide ontbijtbuffet met genoeg zoetigheden is mijn kater zo vergeten. Ik heb overigens niet in het goed gewaardeerde restaurant gedineerd. Tegen de kookkunsten van mijn maatje kan toch niemand op.

In ’t kort

Interieur

Warm & chic met een vleugje vintage.

Ligging

In Eixample, op loopafstand van de wijk El Raval en het centrum.

Service

Vriendelijk en behulpzaam.

Praktisch

Kamers beschikbaar vanaf 45 euro p.p. in het laagseizoen. De bus naar de luchthaven stopt bijna voor de deur. hotelmarketbarcelona.com