Nieuws/Lifestyle
1655697750
Lifestyle

Lezersvraag: wat te doen aan platgelopen vloerbedekking?

Elke week helpt huishoudexpert Zamarra Kok lezers met prangende huishoudvragen.

Platgelopen

Fleur Smits: „De vloerbedekking op mijn slaapkamer is na een half jaar al helemaal platgelopen. Ik probeer met de zuiger de vloerbedekking weer te krijgen zoals het was, maar helaas lukt dit niet. Hoe kan ik mijn vloerbedekking weer de oude maken?”

Zamarra: „Helaas is stofzuigen het enige wat je kunt doen om platgelopen tapijt weer wat volume te geven. Het heeft namelijk veel te maken met de kwaliteit van je tapijt en ondertapijt. Ondertapijt kan je tapijt vanaf onderaf ondersteunen zodat de garens beter in originele positie blijven staan en hierdoor minder platlopen.”

Wonderspons

Pia: „U adviseert bij aanslag te poetsen met melamine (wonder)sponsjes, maar is dat niet schadelijk voor het milieu?”

Zamarra: „Melamine sponsjes laten geen microplastics los, zoals de klassieke groene schuursponsjes. Het is dus de betere keuze.”

Parfumvlek

Pake Menno: „Mijn kleinzoon kwam mij raad vragen over een leeggelopen parfumflesje in zijn nieuwe suède jasje. Grote vlek. Hoe kan hij dit met mijn hulp schoonmaken?”

Zamarra: „Parfum bevat chemicaliën die schade toe kunnen brengen aan het suède, als je zelf met schoonmaakmiddelen aan de slag gaat is er een kans dat het er juist erger van wordt. Dus in dit geval raad ik liever aan om naar een stomerij te gaan met het jasje.”