Lifestyle/Thuis & Tuin
1660268771
Thuis & Tuin

Tuinvraag

Lid worden van een tuinclub, is dat eigenlijk wel zo leuk?

Veteranen kunnen beginners tuintips geven.

Veteranen kunnen beginners tuintips geven.

Elke week behandelen we in VRIJ tuinvragen van lezers. Vandaag: Sinds we zijn verhuisd, hebben we voor het eerst een flink perceel groen bij ons huis, best ingewikkeld. Ik zou lid van een tuinclub willen worden, maar is dat niet alleen voor mensen met modeltuinen?

Veteranen kunnen beginners tuintips geven.

Veteranen kunnen beginners tuintips geven.

Integendeel. Bij de meeste van de vele tuinclubs in Nederland tellen vooral enthousiasme en respect voor alles wat groeit en bloeit. Meestal worden lezingen, stekjesdagen en gezamenlijke bezoeken aan bijzondere tuinen georganiseerd. Juist als beginner kun je veel aan een lidmaatschap hebben. Doorgewinterde leden geven graag advies of nodigen je uit om een kijkje in hun paradijs te komen nemen. Veel handiger en gezelliger dan altijd maar zelf het wiel uitvinden.

Sommige clubs hebben subafdelingen, bijvoorbeeld voor vijver- of rozenliefhebbers. Wilt u liever eerst op eigen houtje mooie tuinen bezoeken, kijk dan eens op een site als bezoekmijntuin.nl. Veel van deze groene walhalla’s -ideaal om inspiratie op te doen- zijn op afspraak te bezoeken.