Nieuws/Lifestyle
1669685
Lifestyle

Recept van de Dag

Zuurkoolsoep

Vasten in een receptenrubriek, dat kan natuurlijk niet. Maar er een beetje aandacht voor vragen, is zo gek nog niet. Het is vreemd dat het islamitische deel van onze bevolking iedere jaar de ramadan onderhoudt en wij onze vasten gewoon ‘vergeten’ zijn. Terwijl wij ook wel weten dat je er echt niet slechter van wordt.

Evenwel, de orde van de dag. Zullen we zuurkool maken? Daar zit vast nog wat van in het vat, of ligt bij de groenteman.

Begin met uitbakken van de spekjes. Doe er de ui bij en knoflook. De paprika, de aardappel in blokjes. Dan de zuurkool, wel even spoelen nu want anders krijg je echt teveel zout. Komijn erbij en bouillon. Alles staat nu mooi onder. Je gaat even proeven. Nog wat peper, zeker, beetje tijm, ja, dat mag ook. Laat 20 minuten koken.

De soep serveer je in kommen met een dot crème fraîche in iedere kom. Erbij zou ik toast van zuurdesembrood doen. Of nog mooier, zuurdesembrood met een wat kaas erop gesmolten. Erbij: ja, dit keer eens iets heel anders, een doodgewone zwarte thee. Ja, we zouden het toch iets rustiger aan doen? Oh, ga jij ook een snoeptrommel maken? Gewoon alles wat je aan snoep krijgt in de trommel. Om op Pasen open te maken!!!

Nodig voor vier personen:

•500 gram zuurkool

•125 gram spekjes

•1 ui, gesnipperd

•1 rode paprika, in blokjes

•200 gr aardappelblokjes

•1 teen knoflook

•1 theelepel komijn

•1 l bouillon

•4 eetlepels crème fraîche

•Zuurdesembrood

•Geraspte kaas