Lifestyle/Culinair
1671293202
Culinair

Recept van de dag: ragout, voor de dag erna

Niets is lekkerder dan ragout en dan nog beter: kippenragout. En dat eet je de dag erna, zoals bijvoorbeeld de dag na je verjaardag, of de dag na een goed gesprek met een goede fles wijn, of de dag nadat je een grote klus hebt geklaard, of zomaar een dag zomaar ergens na. En dan neem je een hap en begin je vanzelf weer over de toekomst na te denken. Dat is ragout. Ik heb wel eens gezegd: ragout, is de moeder van het koken. Eert haar! En ik zeg het weer.

Nodig:

•250 gr kipvlees, kippendijen in blokjes bijvoorbeeld

•500 gr champignons

•1 prei, heel dun gesneden

•4 dl bouillon

•45 gr boter

•30 gr bloem

•1 eetl witte wijn

•sap van een ½ citroen

•½ eetl peterselie, fijngehakt

•1 eierdooier

Bereiding:

Snij de champignons in kwarten. Smoor ze gaar in wat boter. Kip en prei erbij. De rest van de boter erbij, dan de bloem er over strooien. Roer en bak even door, laat niet bruin worden.

Dan de bouillon erbij en je krijg een prachtige ragout. Laat even doorkoken. Dan breng je het geheel op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Wijn er in, en de eierdooier. Glad roeren, nog heel goed doorwarmen. Serveer over rijst met ruim peterselie er over gestrooid.