Lifestyle/Culinair
1673526486
Culinair

Recept: klassieke ceviche van Diego Salas

In VRIJ lees je dit weekend alles over de Peruaanse keuken. Hét gerecht dat deze keuken op de kaart zette is ceviche. Zelf maken? Probeer dit recept van Diego Salas, chef-kok van Callao Cevicheria in Scheveningen, dan eens.

Nodig voor 2 personen:

400 g corvina (ombervis) of heek, 10 g koriander, 5 g Ají limo-peper (of Madame Jeannette), 10 g gember, 20 g bleekselderij, 10 g knoflook, 20 g ui, 30 g rode ui, 200 g zoete aardappel, 400 ml limoensap, 50 g choclo (Peruaanse witte maïs), cancha (Peruaanse gedroogde maïs), zout

Bereiding:

Snijd de vis in blokjes van 2x2 cm en bewaar de rest. Doe de gember, bleekselderij, knoflook, ui, zout, limoen en de rest van de vis in de blender. Voeg 3 ijsblokjes toe en maal gedurende 10 seconden. Als dit klaar is, zeef je alle ingrediënten.

Kook de zoete aardappel (geschild) met sinaasappelsap en kaneel gaar.

Snijd dit in dikke plakken. Kook de choclo in water met suiker en steranijs. Bak de cancha met plantaardige olie met deksel op de pan.

Als alle ingrediënten zijn afgekoeld, neem je een kom om de vis, koriander, peper, rode ui, choclo, zout en tijgermelk toe te voegen en met een lepel te mengen.

Serveer na 7-10 minuten koud garen met de zoete aardappel, cancha en garneer de bovenkant een rode ui-ring en een blaadje koriander.