Nieuws/Lifestyle
168220373
Lifestyle

Zó maak je een verrukkelijke bouillabaisse!

Wie op zoek is naar een recept voor een heerlijke Franse bouillabaisse moet vooral even doorlezen. Topkok Pascal Jalhay deelt namelijk een van zijn kookgeheimen.

In zijn nieuwe kookboek Wereldse smaakmakers neemt Jalhay je mee op een culinaire wereldreis. Van Zuid-Amerika, de Cariben en Europa tot het Midden-Oosten en Azië.

Frankrijk mag ook niet ontbreken, hiervoor heeft de topkok onder meer een bouillabaisse in zijn kookboek opgenomen. Hieronder vind je het recept.

Bouillabaisse

Voor 6 personen

6 uur marineren en

40 min koken.

Nodig

2,5 kilo vis (mul, rode poon en zonnevis),1 st venkel, 2 sjalotjes, 25 gr winterwortel, 25 gr prei, 25 gr knolselderij, 2 peterseliestelen, 2 selderijstelen, ½ sinaasappel, 1½ dl olijfolie, 3 tomaten (in vieren), 1 tijmtakje, 1 laurierblaadje, 4 saffraandraden, 100 gr tomatenpuree, ½ l witte wijn, ½ l visbouillon

Hak de vis klein en snijd de groenten in fijne gelijkmatige stukjes. Meng de groenten en sinaasappel met de vis, olijfolie, tijm, laurier en saffraan en marineer minimaal 6 uur.

Zeef de marinade en vang de olie op. Maak in een ruime pan de olie heet en bak hierin de vis met aanhangende ingrediënten flink aan en bruin! Bak kort de tomatenpuree mee en blus af met de wijn en laat deze tot de helft inkoken.

Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook. Gaar de bouillabaisse ca. 30 min op laag vuur. Zeef de soep door een vergiet en breng deze op smaak met zeezout en zwarte peper en eventueel een druppeltje Pernod.

Serveer er rouille en grof gesneden landbrood bij. Eet smakelijk!