Lifestyle/Culinair
1687193123
Culinair

Tips om klonten kaas in je pasta te voorkomen

Zacht en romig, zo hoort de ideale een pasta met kaas te smaken. Een pastasaus met dikke klonten kaas is niet wat je wil. Met deze tips voorkom je kaasklonten.

Heb je net zo’n goddelijke cacio e pepe of carbonara gemaakt: kom je tijdens het eten tig klonten tegen. Dat eet niet lekker natuurlijk. Pasta met een fluweelzachte kaassaus, dat is wat je wilt. Maar wat zijn de tips die ervoor zorgen dat jouw pasta’s met kaas nooit mislukken?

Het ligt allereerst niet aan de kaas die je gebruikt. Harde kazen als Parmezaan, Grana Padano of Pecorino maken je saus zacht en romig, mits je ze op de juiste wijze aan je saus toevoegt. Vraag jezelf deze drie dingen af voor je kaas in je saus stopt.

1. Is de kaas goed geraspt?

Zorg ervoor dat je een stuk Parmezaanse kaas altijd heel fijn raspt. Grove stukken kaas hebben de neiging tegen elkaar aan te smelten waardoor je één of meerdere klonten in je saus krijgt. Gebruik dus altijd een fijne rasp.

2. Zit er vocht in de pan? Warm pastawater, room, gesmolten boter of geklutste eieren helpen de kaas gelijkmatig te doen smelten zonder klonten.

3. Alle kaas tegelijkertijd in de saus?

Niet doen! Als je kaas beetje bij beetje aan je saus of pasta toevoegt, zal de kaas gelijkmatig smelten waardoor er geen klontjes ontstaan.

Eet smakelijk!