Lifestyle/Reizen
1692131
Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Hockeyen in Lissabon

’We gaan voor het eerst met dit team naar het buitenland. Deze reis naar Lissabon was betaalbaar en we kennen iemand die daar training heeft gegeven, dus daardoor was het redelijk makkelijk te regelen. We gaan ook hockeyen, dus al onze spullen nemen we mee. We spelen tegen een club uit Lissabon.

Verder gaan we een stadstoer doen met van die bekende gele wagentjes. Daarna volgt een teambuildingsuitje waarbij we aan de hand van opdrachten de stad en elkaar nog beter leren kennen.

Voorgaande jaren bleven we in Nederland, nu leek het ons leuk om verder weg te gaan. Dat moest een stad zijn waar wel wat te doen is en dat is zeker het geval in Lissabon. We slapen in een hostel in het centrum en hebben daar twee kamers; goed voor de teamsfeer. Je hebt in elk team altijd groepjes en dat is oké, maar het is goed om af en toe ook aan die eenheid te werken.

We hebben bewust gekozen voor een hostel midden in de stad, dan kunnen we overal makkelijk naartoe. Lekker rondwandelen en op een terrasje zitten.

We gaan ook zeker stappen. Het schijnt een echte studentenstad te zijn. Normaal gaan we natuurlijk niet uit voor een wedstrijd, maar nu mag dat best een keertje!”

Wie: Esther Kret (21) & de Forescate Meiden 1-ploeg uit Voorschoten

Naar: Lissabon

Accommodatie: hostel

Tijd: drie dagen

Reden: teamweekeinde

Kou lijden in Malaga

’Ik ben even bij een kennis gaan kijken die een bed & breakfast in Malaga bouwt. Daarna heb ik samen met mijn vriendin een auto gehuurd waarmee we een rondrit langs onder meer Granada en Sevilla maakten. In die plaatsen was ik nog niet zo bekend. Zo zijn we in het beroemde Alhambra geweest. Een bejaardentripje, haha, maar hartstikke leuk.

We zijn ook een dagje naar Tanger in Marokko geweest met de boot waar we een interessante rondleiding in het Kasbah Museum kregen.

Malaga en omgeving ken ik goed; ik heb er vroeger een vakantiehuis gehad. Aangeschaft nadat ik mijn zaak verkocht. Maar toen begon ik in Nederland weer een nieuwe zaak en heb ik mijn tweede huis van de hand gedaan. Ik ga niet zo vaak meer die kant op.

Helaas hebben we pech gehad met het weer. Toen wij kwamen, werd het koud en begon het te regenen. Daar waren we niet helemaal op gekleed. Gelukkig was het in Marokko wel mooi weer.

Nou ja, het was verder leuk en sowieso is het nu niet zo druk en heel betaalbaar. We hebben in hotelletjes gezeten, maar ook nog in mijn oude huis.

De volgende vakantie kiezen we in elk geval een plek waar het lekker warm is.

Mijn andere zaak heb ik net verkocht, dus ik heb elke dag vakantie!”

Wie: Hans Been (69)

Terug uit: Malaga

Accommodatie: o.m. hotels

Tijd: 14 dagen

Reden: rondreis