Lifestyle/Reizen
1692338
Reizen

Hotel van de week: Hotel Modez, Arnhem

Slapen tussen opblaaspoppen

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot Hotel van de week.

Maak plaats Amsterdam, meer en meer weet Arnhem zich op de kaart te zetten als dé modestad van Nederland. Wat doe je als je als hotel in het epicentrum van dat modegeweld van leuke conceptstores, vernieuwende ontwerpers en hebberig makende vintagewinkels bevindt? Je zorgt dat de modeliefhebbers in een kamer met bijpassend thema slapen.

Hotel Modez telt twintig kamers en geen enkele is hetzelfde. De een is ingericht door Harper’s Bazaar creative director en mode-illustrator Piet Paris die ook nog eens het gehele hotelconcept bepaalde. In ’zijn’ verblijf slaap je tussen de schetsen en onder het uiteindelijke resultaat van de potloodvruchten van Piet. Een andere kamer heeft breien als thema. Je komt erachter dat dat dus kán: een gebreide lamp, gebreide nachtkastjes. Of wat te denken van de kostuumkamer, kunstig beschilderd (is het een pruim of een vrouwenlichaam?), tot aan het plafond aan toe? De kamer van ontwerpster Mimi Berlin is met haar bloemetjes schattig, die van designer Sjaak Hullekes met vintage reiskoffers lekker masculien.

Het opvallendste vertrek is van een ontwerper die al vaker de tongen losmaakte, met bijvoorbeeld een legging met een print van penissen: Bas Kosters. Wees gerust: geen obscuur behang, al had-ie dat vast toegejuicht. Maar toch: sommige bezoekers vinden de kleurrijke opblaaspoppen naast het bed best eh... apart.

Zoals met zoveel in het leven draait het om de details. Prachtig uit de kluiten gewassen bestek bij het ontbijt in een ruimte met 3D-print, waardoor de vloer een heel andere vorm krijgt. Een flesje rood als dank voor het verblijf. Een waterfles met zelfontworpen logo op het etiket. Indrukwekkende lampenpartijen boven de met zwart-witprint beklede trap.

Mocht er mogelijkheid toe zijn, dan kun je je voorkeur voor een kamer aangeven. Want of je nu in een pruimenkamer de ogen dicht wil doen of wakker wilt worden bij aanblik van een opblaaspop, ook hier geldt dat smaken kunnen verschillen. Net als in de mode.

In ’t kort

Interieur

Een lust voor het oog voor wie niet van dertien-in-een-dozijn houdt.

Ligging

Kwartiertje lopen van Arnhem-Centrum, in hartje modekwartier.

Service

Uitermate vriendelijk, voelbare trots over de stad.

Praktisch

Het naastgelegen restaurant Caspar voelt als de huiskamer van de wijk Klarendal.

hotelmodez.nl