Nieuws/Lifestyle
1700389
Lifestyle

Recept van de Dag

Vleesstoof met paprika

Vanmorgen had ik wat blauwe bessen uit de diepvries in mijn yoghurt. En keek uit over het witbeslagen gras en de ijsrandjes aan de Kromme Rijn. Gek hè, dat de gedachte aan iets warms zich opdrong. Ga bij de slager maar een paar riblappen halen.

Vakantietijd, ik neem aan dat er vanalles over de vloer is. Anders verdeel je dit gerecht in porties, er komen nog meer koude dagen. Die riblappen snij je in flinke stukken. Wat zout en peper er over en bak het vlees rondom bruin in echte boter. Mag ik nog even uitleggen, boter laat je langzaamaan steeds heter worden. Dus niet meteen vol gas. Opeens gaat het geuren en dan weet je dat het tijd wordt het vlees erin te braden. Als het vlees bruin is, doe je er de uien, de knoflook en het karwijzaad bij.

Laat even gaan en dan de paprika en de cayennepeper erbij. Even goed omscheppen, laurier erbij. Bouillon erbij tot het vlees net onder staat. En achter op het vuur, blub even niets en blub. Na een uur of twee doe je er nog wat in stukjes gesneden Turkse pepers bij, de tomaten en de aardappels. Kook zachtjes tot de aardappels gaar zijn. Serveer met geklopte zure room en fijngesneden bieslook. Stuk brood erbij. En een kop Ceylon Souchong ernaast. Lekker warm.

Nodig voor zes personen:

• 1 kg riblappen

• 2 uien, in stukjes

• 2 tenen knoflook, fijngesneden

• ½ theel karwijzaad

• ½ theel cayennepeper

• 1 blaad laurier

• 1 ½ eetl paprikapoeder, mild

• 2 Turkse groene pepers, in stukjes

• 400 gr tomaatblokjes uit blik

• 2 flinke aardappels in stukjes

• zout, peper

• 200 ml zure room

• 2 eetl fijngesneden bieslook