Nieuws/Lifestyle
1702603820
Lifestyle

Dagrecept: Klassieke mosselen in witte wijnsaus

Vorige week was het eindelijk zover: de mosselen uit de bodemculturen zijn weer beschikbaar. Dus waarom niet nog een receptje met die heerlijke schelpdieren? We gaan vandaag nog even voor een beetje klassiek, de volgende keer doen we ze in de pasta.

Giet de witte wijn in een diepe pan (5 liter is voldoende), voeg de mosselen toe, deksel erop, breng aan de kook en draai het vuur dan omlaag. Kook zo’n 6, 7 minuten zachtjes tot de schelpen open zijn en de mosselen net gaar en zacht. Echt niet langer hoor, rubber vindt niemand lekker. Haal de mosselen eruit en laat het gruis even bezinken. Bewaar het kookvocht in een maatbeker.

Filter de vloeistof desnoods met een zeef als er nog gruis in zit. Smelt de boter in een middelgrote pan en fruit de sjalotjes in een paar minuten glazig. Laat het knoflook nog een minuut meebakken. Wie een stevige saus wilt kan 1 of 2 theelepels bloem toevoegen (en goed roeren).

Voeg nu wat van het kookvocht toe en roer het tot een gladde saus. Maak deze af met de verse kruiden. Doe de mosselen in diepe borden en giet de wijnsaus erover. Direct serveren met knapperig brood om te dippen. Of neem er wat frietjes bij.

Nodig voor 2 personen:

- 1 kilo mosselen (schoongemaakt en ontbaard)

- 125 ml droge witte wijn

- 2 el boter

- 2 sjalotten (gehakt)

- 3 tenen knoflook (gehakt)

- 1-2 tl bloem

- 20 g bladpeterselie

(gehakt)

- 5 g kervel (gehakt)

- 15 g bieslook (geknipt)

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop