Nieuws/Lifestyle
1708445476
Lifestyle

Dagrecept: Surinaamse pastei met kip en groenten

Ik was afgelopen weekend bij mams en werd weer eens verwend met haar kookkunsten; na afloop krijg ik meestal ook nog een volle diepvriestas mee! Er stond pom op het menu; zeker een favoriet, maar alleen voor Surinaamse pastei (ook in de goodie bag) kun je me wakker maken.

Kook de eieren hard en laat afkoelen. Neem een hapjespan en fruit uien en knoflook in voldoende boter glazig, voeg de tomatenpuree en het (verkruimelde) bouillonblokje toe. Stoof de kip rustig gaar, haal eruit (laat de uien liggen) en leg apart.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Neem een ovenschaal, maak van het bladerdeeg een bodem en bak die 10 minuten blind. Snijd de kip in stukjes en doe die met de groenten in de pan met uien/vet. Warm de vulling even door, breng op smaak met een mespuntje nootmuskaat, peper en mogelijk zout. Een beetje rode peper erbij kan ook.

Haal de eieren door een snijder, verdeel de vulling over de schaal en leg de schijfjes ei daarop. Sluit alles goed af met deeg en bak Patty’s Pastei (zo heet mams namelijk) in een halfuurtje bruin.

Nodig voor zes porties:

- 400 g kipfilet

- 1,5 pak bladerdeeg, boter

- 1 grote ui (gesnipperd)

- 1 kippenbouillonblokje

- 2 tl tomatenpuree

- 1 teen knoflook (geperst)

- 2 eieren, nootmuskaat

- zout, zwarte peper

- 250 g gemengde wortels en doperwten (pot)

- 150 g augurk (in kleine

blokjes)