Nieuws/Lifestyle
1710878674
Lifestyle

Recept van de dag: ragout met draak

Dragon in het Engels betekent het Draak, in het latijn noem je het Artimisia dracunculus, heerlijk toch?

Er is Russische dragon en Franse dragon. Of Duitse. Russische dragon kan tegen de winter en is gemakkelijker, maar smaakt minder en Duitse smaakt beter maar is om het zachtjes te zeggen, lastig. Dragon kan je gelukkig als vers kruid in alle supers kopen.

Nodig twee tot drie personen:

• 300 gr kippendijvlees

• 2 slalotjes, heel fijngesneden

• 50 gr cantharellen

• 30 gr boter

• 30 gr bloem

• ½ l melk

• 1 dl groentebouillon

• 2 takjes dragon

• ¼ theel foelie

• ¼ theel piment

Bereiden:

Snijd het kippendijvlees in blokjes. En de sjalot zo fijn als alleen je grotmoeder dat kon. Dan de cantharellen goed borstelen.

Zet de sjalot op met boter en laat zacht worden. De kip en de cantharellen erbij. Tot de kip wit is. Bestrooi met de bloem. Nu om en om scheppen. De bloem mengt zich met de boter. Alles kleeft aan elkaar, kortom een zootje in de pan.

Schenk er telkens een scheut melk bij. Volle melk. Dan ontvouwt het zootje zich als een heerlijke ragout. Die breng je op smaak met zout en peper, een beetje foelie, klein beetje Jamaicaanse peper (piment, allspice) en beetje groentebouillon is ook welkom. Blijf roeren. Laat 5 minuten zo zachtjes koken. Heb je een mooie ragout? Dan op een half-half pitje zetten, leg er twee takjes dragon op, deksel dicht. Het moet tegen de kook aan staan. Terwijl jij rijst kookt, smelt de geur van de dragon in de ragout. Je hoeft het niet te eten, ruiken is voldoende. Serveer je drakenragout met rijst.