Lifestyle/Reizen
171154153
Reizen

Voor de waaghalzen: abseilen vanaf de Euromast in Rotterdam

Goed nieuws voor de echte waaghalzen onder ons! Het is tot en met september namelijk mogelijk om in Rotterdam een bijzondere activiteit te doen: de hoogste abseil van Europa!

Op zoek naar een uniek uitje om te testen hoeveel lef je eigenlijk hebt? Dan ben je de komende maanden bij de Euromast in Rotterdam aan het juiste adres. Het bijzondere Rotterdamse icoon is een populaire (toeristen)attractie waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op afkomen. Met een hoogte van 185 meter heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

Leuk, maar het kan nóg leuker. Vanaf het uitkijkplatform op 100 meter hoogte kunnen waaghalzen over de balustrade stappen en zich naar beneden laten zakken. Oftewel: abseilen.

Instructie

Ervaring is niet nodig om te kunnen abseilen van de Euromast, maar een portie lef natuurlijk wel. De ervaren en gecertificeerde instructeurs garanderen de veiligheid, want deelnemers zijn ten alle tijden gezekerd met klimgordels en dragen beschermende handschoenen.

Na een instructie ga je van start en mag je de balustrade over stappen, wat voor velen het spannendste gedeelte is. De afdaling duurt zo’n 15 minuten, waarbij je het grootste gedeelte vrij van het gebouw hangt en zelf bepaalt hoe snel je gaat.

Euroscoop

Vind je abseilen toch iets te spannend? Vanaf juli opent de vernieuwde Euroscoop waar je al ronddraaiend het het uitzicht kunt genieten. Het is mogelijk om vanaf hier de Rotterdamse haven, Den Haag en Delft te zien.