Lifestyle/Culinair
1713214218
Culinair

Recept van de dag: Thaise viskoekjes

Leve de kringloopwinkels. Er lag een nieuwe stapel boeken en duidelijk van een visliefhebber. Drie visboeken op elkaar, flink gebruikt. Zo’n gloednieuw boek dat nooit is gelezen, dat doet me pijn, maar dit Vis, Schaal- en Schelpdieren uit 1997, geschreven door ene Linda Doeser, was kennelijk een lieveling. Zou de vorige eigenaar deze viskoekjes vaak hebben gemaakt? Ik zal het wel nooit weten, maar jullie gaan er wel vaker iets uit krijgen. Wat een rijkdom aan Oosterse visrecepten.

Nodig voor 16 koekjes (te veel kan je invriezen)

450 gr witvisfilets

3 bosuitjes, gesneden

2 eetl verse koriander, fijngesneden

2 eetl rode currypasta

1 verse groene lombok (zonder zaadjes)

1 theel limoenrasp

1 eetl limoensap

Olie

Bereiding

Voor de vis mag je in het diepvriesvak witvisfilet zoeken, maar beter is het natuurlijk om bij de viswinkel te gaan kijken wat er aan witvis is. Schelvis, misschien?

Snij de vis in blokjes en doe die in de blender. Voeg lente-ui, koriander, rode currypasta, een groene lombok, limoenrasp, het sap en klein beetje zout toe. Draaien tot een gladde massa. Vorm er dan 16 porties van, die je later tot viskoekjes vormt.

Dan nog even een uurtje in de koelkast en daarna rondom bruinbakken in een wok in wat olie. Serveer met een bakje chilisaus, wat gestoomde rijst en wat geroosterde ui, bijvoorbeeld. Lijkt me helemaal ideaal voor zo’n laatste extra hete zomerdag.