Lifestyle/Culinair
1713351915
Culinair

Recept: ’Dronken zalm’ met Alfa Edel Pils

In Heerlen brouwt de familie Meens al sinds 1870 Alfa Bier. Lekker om te drinken, maar je kunt er veel meer mee. Probeer dit recept eens, ’dronken zalm’ met Alfa Edel Pils. Eet smakelijk!

Voorgerecht 2-4 personen

Nodig: 300 gram verse zalmfilet (zonder vel), 250 ml rode bietensap, 2 el wodka, 1 flesje Alfa Edel Pils, 10 gram verse dille, peper en zout, 20 gram suiker

Benodigdheden: Afsluitbaar boterhamzakje of ’ziplock’-zakje, schaal met rand, mengkom, lepel

Bereiding Dep de zalmfilet droog, controleer op graten. Masseer de zalm royaal in met peper en zout. Meng de suiker, rode bietensap, wodka, dille en Alfa Edel Pils tot een marinade. Plaats de zalm samen met de marinade in de zak en plaats deze op een schaal en onder druk van een gewicht (bijvoorbeeld een steelpan met water) in de koelkast. Laat 24 uur marineren.

Giet de vis voorzichtig af en snijd de zalm in plakjes van circa 0,5 cm. Verdeel over de borden en garneer met bijvoorbeeld dille en citroen.

Serveer met wat aioli en getoast brood.

Natuurlijk met een Alfa Edel Pils erbij. Proost!

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop