Lifestyle/Reizen
1714948753
Reizen

Huisdier op vakantie minder gemist dan eigen bed

Verlang jij op vakantie weleens naar je eigen bed, je huisdier of een boterham met kaas? Of misschien wel naar je dagelijkse ritme? Je bent niet de enige! Sterker nog: 59 procent van de vakantiegangers ging de afgelopen zomer om deze en andere redenen graag weer naar ons kikkerlandje.

Ruim een kwart van de Nederlanders (26%) hunkerde naar het eigen bed. Opvallend is dat het huisdier minder werd gemist (16%). Zes procent kon in het buitenland slecht zonder het Nederlandse eten en van deze groep miste 26 procent de Oer-Hollandse kaas, blijkt uit onderzoek van Dé VakantieDiscounter onder ruim 1200 Nederlanders.

59 procent van de ondervraagden gaf bovendien aan het niet erg vinden om weer naar huis te gaan. Dat had voor een deel te maken met bovenstaande factoren, maar vooral met het feit dat men weer behoefte kreeg aan een normaal ritme (33%).

Ook het missen van het thuisfront (14%) en een slechte accommodatie (10%) waren redenen om uit te kijken naar het vertrek.

De voornaamste redenen dat mensen het wél vervelend vonden om naar huis te gaan? De dagelijkse sleur (40%), weer moeten werken (25%) en de zonneschijn op vakantiebestemming (17%).