Lifestyle/Culinair
1716627499
Culinair

Recept van de dag: pikante kippensoep

U heeft het afgelopen zaterdag misschien al gelezen; ik neem het stokje over van mijn geliefde collega Felix Wilbrink. Een spannende, maar heerlijke uitdaging om de tanden in te zetten. Er gaat immers, althans wat mij betreft, niets boven lekker tafelen! We trappen af met een familierecept: een goed gevulde pikante kippensoep.

Nodig voor 4 personen:

•8 kipdrumsticks zonder vel

•500 g aardappels (vastkokend geschild, in stukken)

•1,5 el zonnebloemolaie

•2 l water

•4 kippenbouillonblokjes (circa 40 gr)

•3 takjes bladselderij

•3 pimentkorrels

•2 tenen knoflook (geperst)

•1 ui (gesnipperd)

•2,5 tl tomatenpuree

•150 gr fijne vermicelli

•1 laurierblaadje, tabasco

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenpootjes kort rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg apart. Fruit de knoflook en uien tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Doe de kippenpoten weer in de pan, samen met een verkruimeld kippenbouillontabletje. Voeg de selderij toe en laat met een deksel op de koekenpan 10 minuten zachtjes stoven.

Breng 2 liter bouillon met de pimentkorrels in een soeppan aan de kook (gebruik hiervoor 3 bouillonblokjes, de gestoofde kip is ook zout). Voeg de kip (mét aanhangende ingrediënten), aardappels en laurierblad toe aan de bouillon.

Wie niet van botjes houdt kan alleen het vlees van de drumsticks gebruiken, maar met is lekkerder... Laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 10 minuten de vermicelli toe. Breng indien nodig verder op smaak met zout/peper. Serveer met een druppeltje tabasco voor extra pit, brood en een frisse salade.