Lifestyle/Culinair
1721102133
Culinair

Recept van de dag: Indisch toetje met spekkoek

Een bericht van Gé Baving. “Beste Felix, onlangs opperde jij Indisch te eten met kerst. Ik zie deze week ook recepten uit die zalige keuken voorbij komen en dat bracht mij ertoe om het volgende recept voor een kerstdessert op papier te zetten. Of je het Indisch kunt noemen is eerlijk gezegd de vraag maar de ingrediënten komen in ieder geval wel uit die hoek.

Nodig voor een tafel vol vrienden:

•1 spekkoek

•1 fles Sayah spekkoeklikeur

•1/8 slagroom

•1 eetl suiker

•1 theel sereh poeder

•1 l vanille roomijs

•handje mihoen

•poedersuiker

Bereiding:

Snij per bord een puntje spekkoek af (ter grootte van een bolletje ijs). Bedruppel het royaal met spekkoek-likeur (ik gebruik hiervoor likeur van het merk Sayah dat vrij gemakkelijk te verkrijgen is). Klop gezoete slagroom stijf en spuit een mooie toef op het bord. Bestrooi de toef met sereh poeder. Leg er een bolletje vanille-ijs naast. Frituur wat mihoen (niet gekookt) een paar tellen en bestrooi met poedersuiker. Om het helemaal af te maken zet je nog een klein borrelglaasje met spekkoeklikeur op het bord.”

Haha, juist mihoen gebruiken als zoete strooi, wat een idee. Een heel gek recept, maar spekkoek in spekkoeklikeur is natuurlijk geniaal. Doe er je voordeel mee.