Nieuws/Lifestyle
1728593906
Lifestyle

Dagrecept: Paella met aubergine en frisse venkel

Wat is het toch fijn op het platteland; ik was gisteren bij biodynamische boerderij De Naoberhoeve in Drenthe, prachtig gelegen tussen de bossen en heidevelden. Als je daar je handen in die gezonde grond steekt, zie je hoe vol die met leven zit!

Daar houden gewassen van en de koeien grazen er op hun beurt lustig op los. Er lag ook een veld met venkel; die doet het weer verrassend goed in een paella, zoals Jo Pratt in De Flexitariër (Uitgeverij Becht) schrijft.

De venkel, aubergines en paprika doe je in een braadslee met olijfolie, peper en zout. Twintig minuten roosteren in de oven (220 graden), af en toe omscheppen. Ondertussen uien in olie fruiten, vuur omhoog en de rijst samen met de gerookte paprika en saffraan erin. Beetje roosteren, wijn erbij, voor de helft inkoken en twee derde van de bouillon erin. Vuur omlaag, deksel erop en 10 minuten laten sudderen. Ten slotte de (ontdooide) erwten en groenten erdoor, goed roeren en het restje bouillon erin. De frisse citroenpartjes er bovenop. Nog 10 minuten pruttelen en uw gezonde paella is klaar.

Nodig voor 4 personen:

- 4 baby-venkelknollen

(in vieren)

- 1 aubergine (plakjes)

- 1 rode paprika (in stukjes)

- 1 courgette (schijfjes)

- olijfolie, zeezout, peper

- 1 ui (gesnipperd)

- 300 g paellarijst

- 1 tl gerookte paprika

- flinke snuf saffraan

- 200 ml witte wijn

- 800 ml groentebouillon

- 100 g diepvrieserwten

- 1 citroen (in vieren)

- gehakte peterselie