Nieuws/Lifestyle
1729792
Lifestyle

Recept van de dag

Recept: aardappelsoep

Jullie sturen veel witte bonensoep (zo ook de schaatsenrijderssoep, wat een prachtige naam), bruine bonen- en natuurlijk erwtensoep.

Natuurlijk ook soep vandaag. Lekker dikke volle soep. En dit keer zonder bonen. Maar met prei, en aardappels. Wil je het nog een beetje voller, dan kieper je er nog een blikje mais is. Romig, zacht pikant, een zoutje van de spek, de lekkerste soep die je maar kan voorstellen. Warm tot het bot en spotgoedkoop.

Nodig voor 4 personen

•800 gr aardappels in blokjes

•4 preien, in ringen, gewassen

•2 uien, gesnipperd

•1 ½ l kippenbouillon

•250 gr gerookte spekjes

•1 blik mais (300 gr)

•diverse pepers, zout

•3 theel Worcestersaus

•4 eetl crème fraîche

Bereiding:

Neem een hoge pan. Bak de spekjes uit. Schep ze uit de pan, bak uien en prei in het spekvet. Aardappels erbij. Bouillon erbij. Peper is heel belangrijk. Lekkere peper. Ik zou zeggen koop eens long pepper, lange peper, net katjes van de wilg. Smaakt waanzinnig. Wat zout. Een paar druppels worcestersaus En natuurlijk wat groene tabasco. Peper bouw je in lagen op. De lange peper voor de aardse grondtoon, de tabasco voor de prikkeling. Laat een half uur zachtjes koken. Staafmixer erin. Tot het lekker dik is. Serveer met mais, een klodder crème fraîche en de spekjes er op. En dan schaatsen we nog een rondje.

Erbij: ja, nooit gedacht, maar nu krijg ik brieven of er weer bier bij mag.

Natuurlijk een stout. De Van Vollenhoven Extra Stout.