Nieuws/Lifestyle
1734362464
Lifestyle

In Groningen kun je een jaarvoorraad frikandellen winnen

Wandelen, snacken en ondertussen ook nog eens de lokale snackbars steunen. In Groningen hebben ze een ludieke winactie bedacht om cafetaria’s een hart onder de riem te steken. Wie deelneemt aan de Frituurloop maakt kans op een jaarvoorraad frikandellen!

De Frituurloop is een idee van de Groningse Bar Smoke. Een route van zo’n zes kilometer voert op 27 en 28 februari en 6 en 7 maart langs vijf cafetaria’s door de stad waar de deelnemers een snack (en een drankje) kunnen halen en een formulier met quizvragen. Zo zijn er verschillende prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs: een jaarvoorraad frikandellen.

Aanmelden

De Frituurloop is populair. De wandelingen op 27 en 28 februari zijn uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om je aan te melden voor de Frituurloop op 6 en 7 maart. Deelname kost vier euro.

Maatregelen

De organisatie van de Frituurloop zegt rekening te houden met de coronamaatregelen. Zo mag je je maar met maximaal twee personen aanmelden voor de wandeling. En, zo wordt de deelnemers vriendelijk verzocht: „Houd 1,5 meter afstand, volg instructies op van de cafetaria’s en blijf niet te lang plakken bij de locaties.”