Nieuws/Lifestyle
1734839
Lifestyle

Recept van de Dag: Als je van vlees houdt

Het zit me hoog, de frontale aanval op vlees, alsof iedereen die vlees eet tot een minderwaardige soort behoort. Die dramkoppen zijn zeker vergeten dat wanneer onze verre voorvaderen niet tot een dieet met ook dierlijke eiwitten waren overgegaan, ze nog steeds in een boom zouden hangen.

Voor de goede orde, ik ben niet voor domme bio-industrie en in deze rubriek worden al ‘eeuwen’ ook lekkere vegetarische recepten gegeven. Maar de komende week dus niet. En al die laffe supermarkten die zich tot de anti-vleesweek hebben laten chanteren, gewoon niet heengaan. Over twee weken liggen de nare kiloknallers (bio-industrie) weer huizenhoog.

Ga maar naar de echte slager. En koop twee mooie dikke karbonades. Dan meng je bier, ahornsiroop, peper, paprikapoeder en steranijs. Laat vijf minuten koken. En afkoelen. Roer er dan een lepel mosterd door. Liefst Engelse of Franse mosterd, maar een schep Zaanse is ook prima. Leg er de karbonades in en schuif een nacht in de koelkast. Dan droogdeppen en met een klont boter bruin braden. Drie minuten aan iedere kant. De oven staat op 140 ° C. Mooi! Leg ze er nog 10 minuten in. En serveer er wortels bij, gekookt in een laagje water, een scheutje van de marinade, boter en lekker veel tijm. De Vastengedachte heeft mij even verlaten: maar dan wel monniken in het glas, La Trappe Isid’Dor.

Nodig voor twee personen:

• 2 karbonades, ieder 200 gr

• 3 dl kruidig donker bier

• 1 dl ahornsiroop

• ½ theel witte peper

• ½ theel paprikapoeder, mild

• 1 steranijs

• 1 eetl mosterd

• wortels, tijm en echte boter

Meer recepten van Felix Wilbrink:

- Winterse aardappelsoep

- Zuurkool met warmte garantie

- Warme witte bonensoep