Lifestyle/Culinair
1742113237
Culinair

Recept van de dag: pruimentoetje

Bij ons in de buurt-Spar zie ik vaak van die dingen die ik nog nooit heb gebruikt. Pruimen op sap? Maar soms als ik weer eens een mooie reis voor de krant mag maken, zit ik dan in een luxe hotel aan het ontbijt en steevast staan daar geweekte gedroogde pruimen bij. Ja, ik weet wel waarom. Maar pruimen zijn ook heel lekker. Die donkere smaak. Ik denk dat wanneer je met je ogen dicht zou proeven, je zou denken dat het een exotische vrucht is. Omdat jullie wel vaker vragen om lekkere toetjes: pittige pruim met rijstvla.

Nodig voor twee personen:

• 450 ml melk

• 75 g slagroom

• ½ stuk biologische citroenschil

• 1 pakje vanillesuiker

• 1 theel kaneel

• 2 eetl suiker

• 100 g paprijst

• 300 gr pruimen op sap

• 1 theel piment korrels

• ½ eetl maizena

Bereiding:

Zet de melk op, met citroenschil, room, vanillesuiker en nog een eetlepel suiker. Meng tot de suiker is opgelost. Dan de rijst erbij, heel laag vuur, en laat eerder wellen dan koken. Half uurtje op heel laag vuur.

Giet de pruimen af en bewaar het het sap in een pan. Voeg wat piment toe, breng aan de kook. Meng de maïzena met 3 eetlepels koud water glad en bind het kokende sap ermee. De pruimen erbij. Voeg kaneel en twee eetlepels suiker toe.

Dan in een mooi kommetje een beetje rijstpudding, wat van de pruimen en een klein beetje kaneel er over. Dan kijk je naar de regen buiten en haal je je schouders op. Het leven is goed.