Lifestyle/Culinair
1742283073
Culinair

Recept van de dag: mandarijn sherry-jenever

Om te beginnen koop je de lekkerste mandarijnen die je maar kunt bedenken. Dus allemaal testen tot je de mandarijn van jouw smaak hebt. Dan ga je naar een goeie drankwinkel en haal je een fles fino sherry. Of als je echt een avontuur wilt, een fles Rutte, sherry cask fino jenever. Nr 2 van een reeks van 4 op sherryvaten gerijpte jenevers. Daarvan doe je een paar druppels over je losgemaakte partjes mandarijn. Mevrouw Wilbrink zegt dat mandarijnen alleen in dit deel van het seizoen lekker zijn, dus doe het snel.

Nodig voor een heerlijke maandag voor twee personen:

• 1 liter volle yoghurt

• ½ liter room

• 1 zakje vanillesuiker

• 1 glaasje Rutte sherry cask jenever

• 2 kletskoppen, verkruimeld

Bereiding:

Leg een schone natte theedoek in een vergiet. Zet er een bord of pan onder. Giet een liter volle yoghurt in de theedoek, dek af en laat een volle dag staan. Schraap het dikke gedeelte dat in de theedoek is achtergebleven in een kom. Klop de slagroom met de vanillesuiker en spatel dat door de yoghurt. En dan, beetje mandarijn, beetje hangop, en strooi het kruim van de kletskop erover. Natuurlijk niet voor kinderen, of wel maar dan zonder de jenever of sherry.