Nieuws/Lifestyle
1744033
Lifestyle

Recept van de dag

Balletje kalfsgehakt

Een heel grappig recept. Je neemt Brezen, dat zijn donkere Duitse broodjes met zout er op. Die kan je bij de Lidl vers krijgen maar we willen ze juist wat ouder. Wat je ook kan gebruiken zijn, juist, je dacht het vast al, zoute stengels, ons geliefde borrelhapje voordat de antizoutpolitie opeens door de straten marcheerde

Nodig voor twee personen:

•150 gr kalfsgehakt

•1 kleine ui

•50 gr brezenpaneer

•20 gr paneermeel

•60 ml melk

•1 ei

•2 eetl peterselie, fijngehakt

•rasp van ½ citroen

•3 eetl roomboter

•3 eetl dikke yoghurt

•½ eetl mierikswortel

•pot grote augurken

Bereiding

Haal even een deegroller over een handvol ervan. Inmiddels zet je de ui aan in wat boter. Laat net aan zacht worden. Blus af met melk, laat een keer aan de kook komen en strooi er het Brezenpaneer bij.

Laat afkoelen. Meng dan het gehakt erbij, ja kalfsgehakt in dit geval. Fijngehakte peterselie en ei, en nog wat paneermeel erdoor. Wat witte peper. Drupje groene tabasco ook. Vorm er wat afgeplatte ballen van. Leg in een ingevette braadpan. Laat langzaam op temperatuur komen, draai de ballen om, doe er dan een flinke klont citroenboter bij. (Gewoon roomboter met de rasp van een halve citroen.) Deksel op de pan en laat 10 minuten op het laagste pitje garen. Geef er grote augurken bij en een sausje van dikke yoghurt met wat mierikswortel.

Erbij: een frisse alcoholvrije Vandestreek Playground. Het beste vaderlandse alcoholvrije bier.