Nieuws/Lifestyle
1746504542
Lifestyle

Column Babette: of je nu 18 of 88 bent: verliefdheid kan je altijd overkomen

Chef VRIJ Babette Wieringa belicht elke week de wereld van lifestyle. Vandaag over verliefdheid op je oude dag.

’Daar hebben we toen aan tafel onhandig zitten zoenen als kinderen van ’16.’ Toen ik dit las, zag ik helemaal voor me hoe de 79-jarige Joost Prinsen en de 75-jarige Noraly Beyer elkaar opeens vonden en de liefde voelden. Joost nodigde haar daarna uit voor een diner en vroeg Noraly een tandenborstel mee te nemen. Sindsdien zijn ze een stel. Je zou er bijna zelf vlinders van in je buik krijgen.

Deze week was er wederom mooi liefdesnieuws: Jan Terlouw openbaarde dat hij op zijn 89e een nieuwe vriendin heeft. Na het overlijden van zijn vrouw met wie hij zestig jaar lief en leed deelde, woont hij nu zelfs weer samen.

Zijn nieuwe liefde laat weten dat ze bij haarzelf en bij Jan ’een bijna puberale verliefdheid bespeurde’ en dat de mens volgens haar geen vrijheid van keuze heeft als het om de liefde gaat. De oud-politicus noemt het een bonus.

Dat verliefdheid op je oude dag nog zo sterk kan voelen, benadrukt ook Jeffrey Wijnberg. Volgens de psycholoog maakt het niet uit of je 18 of 88 bent: het kan je altijd overkomen en je net zo hard kan raken als vroeger.

Uit onderzoek naar prille verliefdheid onder 60-plussers blijkt bovendien dat senioren minder twijfelen omdat ze vaak doorgewinterd zijn en sneller weten wat ze aantrekkelijk vinden.

"Tijd verspillen, dat is doodzonde"

Iedere alleenstaande die er open voor staat, is natuurlijk een amoureus avontuur gegund als dat van Joost Prinsen en Jan Terlouw. Het is dan ook mooi dat steeds meer mensen op leeftijd zich bij een datingsite laten inschrijven.

Zoals mijn tante dat enkele jaren geleden deed. En zij vond Bram. Die niet lang daarna, volgens mijn tante nog opvallend soepel, op zijn knieën ging.

Hun bruiloft was prachtig. Lange tafels, twee stralende senioren, emotionele woorden en vooral weer die verliefdheid op leeftijd. Inmiddels zijn ze een paar jaar verder, beiden rond de tachtig, en plukken de liefde. Ze knuffelen zich de dagen door.

Want tijd verspillen, dat is doodzonde.

Volg Babette op Instagram: babettewieringa. Mail: b.wieringa@telegraaf.nl