Lifestyle/En route
1747326803
En route

Nieuwe Toyota Yaris heeft flinke metamorfose ondergaan

De Toyota Yaris is al jaren goed en betrouwbaar, maar ook een tikkeltje oubollig. Van dat karakter wil Toyota nu afscheid nemen met de vierde generatie van de Yaris. Hoe ze dat hebben gedaan? Autovisie-redacteur Sjors ten Tije neemt u in onderstaande video mee door vijf verbeterpunten ten opzichte van het huidige model.

De grootste veranderingen van de Yaris zitten aan de buitenkant. Het nieuwe model is breder en lager dan z’n voorganger, maar tegelijkertijd ook een stukje korter. Aan de voorkant valt de grote grille op, die de auto een zelfverzerder voorkomen geeft. De twee lichtunits aan de achterkant worden door een zwarte balk met elkaar verbonden om opnieuw de breedte van de auto te benadrukken. Binnenin is een sportiever karakter gecreëerd, onder andere door het dashboard te verlagen en de middenconsole te verhogen.

Onderhuids heeft de Yaris ook de nodige wijzigingen ondergaan. Zo staat het model op het nieuwe TNGA-platform en is de accu in de hybride aandrijflijn lichter en krachtiger dan z’n voorganger.

Wilt u meer lezen over de nieuwe Toyota Yaris, lees dan verder op Autovisie.nl