Lifestyle/Culinair
1751289765
Culinair

Recept van de dag: herfstschotel van Annette

“Hallo Felix, Ik lees steeds jouw rubriek in De Telegraaf! Nu heb ik een heel gaaf herfstgerecht voor jou! Ik heb dat vele malen gemaakt voor mijn drie mannen: mijn man en mijn twee zonen. Nou, die konden goed eten, hoor1 Dat verzeker ik je. Dus, hierbij mijn recept. Je mag gerust wat aan de tekst veranderen, maar niets aan het recept. Veel succes! Hartelijke groet van Annette Witte uit Werkhoven.”

Iets veranderen? Ik zou niet durven. Werkhoven is bij mij om de hoek. Verbeeld je!

Het recept is zo simpel en simpel is meestal zo lekker. Als Annette zegt dat ze runderlappen gaart, dan hoop ik dat ze dat doet met een beetje laurier, wat tijm misschien? Zout en peper natuurlijk. Scheutje water maar niet te veel. Weet je wat, je komt er wel uit, toch? Annette, ga je gang.

Nodig voor vier personen in de herfst:

• 1 pond runderlappen

• 1 pond aardappels

• 3 uien

• 250 gr kastanjechampignons

• 1 eetl kerrie

• 2 eetl paneermeel

• 50 gr geraspte kaas (Van de Ossenwaard, Annette?)

Bereiding

“Stoof de runderlappen gedurende 1 à 2 uur gaar. Maak aardappelpuree van de aardappelen. Snij het draadjesvlees fijn en meng dat met de puree. Snij uien grof en bak deze in de koekenpan met de kastanjechampignons zachtjes gaar. Meng alles door elkaar met royaal kerrie.

Ook kan je deze schotel al een dag van tevoren maken en dan bestrooien met geraspte kaas en paneermeel en in de oven er een bruin korstje op laten komen.”

Hartelijk dank!