Lifestyle/Culinair
1751352636
Culinair

Recept van de dag: herfstsoep van Selma

Als ik jullie vraag om je eigen recepten is het altijd de vraag wie eerder komt, Selma Brouwers of Ineke de Vries-Vlaskamp. Het was met slechts een neuslengte voorsprong Selma Brouwers. “Beste Felix, hierbij mijn herfstrecept. Het is op basis van kippenbouillon, dus wie weet werkt het ook nog goed tegen de griep of de verkoudheid.”

Nodig voor vier personen:

• 4 teentjes knoflook

• stukje gember

• 600 g pompoenblokjes

• 50 gedroogde cranberries

• 4 zongedroogde tomaten

• zonnebloemolie

• 1 ui

• 2 rode uien

• 1 tl sambal badjak

• 2 tl bruine basterdsuiker

• 1 liter kippenbouillon

• klontje roomboter

• 500 g kastanjechampignons

• beetje kerriepoeder

• 400 ml slagroom

• verse peterselie

Bereiding:

Snijd de knoflook en de gember heel fijn. Snipper de uien. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de cranberries en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de champignons in schijfjes.

Verwarm de zonnebloemolie in de pan. Voeg de pompoen toe en bak dit even om en om. Voeg de bouillon, de cranberry's en de zongedroogde tomaten toe en laat dit 30 minuten op zacht vuur koken. Laat afkoelen en pureer met de staafmixer. Wrijf het daarna nog door een zeef.

Bak de champignons met het kerriepoeder aan in een beetje boter. Wacht tot het vocht dat uit de champignons komt, verdwenen is en voeg ze dan samen met de slagroom toe aan de gezeefde soep. Breng dit langzaam aan de kook en laat dit nog 7 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi het geheel met peterselie. Groetjes uit Uden!”