Nieuws/Lifestyle
1756547681
Lifestyle

Recept van de dag: regen? Dan waterzooi!

Terwijl ik dit tik zie ik nog zon, maar goed ik woon dan ook in Cothen. Maar… de weersverwachting kondigt het eeuwig drenzen aan. Dagen met regen en rond de veertien graden.

Wat zullen we eens doen? Nou, met al die nattigheid om te beginnen: waterzooi. Waarom eten we dat eigenlijk niet veel vaker? Met wat zwarte peper lekker diep van smaak. En natuurlijk geroosterd zuurdesembrood erbij.

Nodig voor vier personen:

• 2 kipfilets in blokjes (je kan ook oesterzwammen nemen en een paar shiitakes voor de extra smaak)

• 2 sjalotjes, fijngesnipperd

• 2 tenen knoflook, fijngehakt

• 2 wortels, gehakt

• 1 grote prei, in ringen

• 5 dl kippenbouillon (of groentebouillon)

• 1 dl room

• 1 eidooier

• 2 eetl peterselie, gehakt

• 1 eel bieslook, gehakt

• 1 eetl dragon, ook gehakt

• zout en peper

Bereiden:

Bak de stukjes kip in wat boter 2 minuten tot ze net bruin beginnen te worden. Voeg uiten, knoflook, wortels en prei toe en bak mee. Als de geur rijk wordt is het goed. Schenk er de bouillon bij en de room en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen.

Deksel los erop, het mag iets inkoken. Doe een eierdooier in een kom, schep er wat soep bij, klop heel goed door en schenk het mengsel terug in de soep. Nu kunnen alle kruiden erin. Laat nog vijf minuten warm staan, hoeft niet te koken. Sterker nog, tuinkruiden worden echt niet lekkerder wanneer je ze kookt. Breng op smaak met zwarte peper. Ik ruik het geroosterde brood al.