Lifestyle/Gezondheid
1761728204
Gezondheid

Helft van de vrijgezellen wil door corona geen onenightstands meer

Corona heeft een grote impact gehad op de manier waarop we daten. We waren lange tijd aan huis gekluisterd, restaurants en cafés waren dicht. Eropuit trekken, flirten en er een onenightstand aan overhouden zat er voor velen niet in. En nu het ’normale’ leven weer op gang komt, lijkt dat voor veel vrijgezellen nog wel even zo te blijven.

Datingsite Plenty of Fish, populair in onder andere Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en Amerika, heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop singles daten.

Een van de opvallendste uitkomsten is dat meer dan de helft van de ondervraagden, 51 procent, de onenightstand als ’verleden tijd’ zien. Meer mannen (61%) dan vrouwen (45%) denken daar zo over.

Volgens de datingsite behoort losse seks voor de ondervraagden tot het verleden omdat zij het door de coronapandemie gewend zijn om virtueel te daten of intiem te zijn.

Veel vrijgezellen verkiezen een videochat, een opwindend telefoongesprek of sexting boven een eenmalig avontuurtje tussen de lakens. Het lijkt er dus op dat de digitale mogelijkheden ervoor hebben gezorgd dat de behoefte aan een onenightstand is afgenomen.

Wat ook meespeelt: veel vrijgezellen vinden het (nu nog) spannend om zich weer in de fysieke datingwereld te storten. Zorgen om slechte hygiëne en de angst om corona te krijgen schrikt mensen af om losse seks te hebben.