Dagrecept: Flammkuchen met asperges en kaas

Reza Bakhtali

in Culinair

De witte asperges zijn volop verkrijgbaar en betaalbaarder dan een maand geleden. Onze oosterburen kennen het witte goud ook en hebben zo hun eigen gewoontes in de keuken (al is ook de hollandaisesaus & ham daar gebruikelijk).

Ik was dan ook erg gecharmeerd van onderstaand recept voor flammkuchen met zure room, ham en kaas.

Was en schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf.

Snijd de stelen, behalve de toppen, in schuine, dunne plakjes. Kruid de zure room met peper en zout. Rasp indien nodig de kaas.

Rol het flammkuchendeeg en bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de zure room erover. Verdeel de asperges, blokjes ham en kaas over de flammkuchen. Bak hem vijftien minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (elektrisch: 225 graden). Was ondertussen de peterselie, schud droog en hak fijn. Bestrooi de peterselie over de gare flammkuchen.

Nodig voor 6 porties:

- 500 g witte asperges

- 100 g zure room

- zout, peper

- 100 g geraspte kaas

- 1 pakje vers flammkuchen-deeg

- 25 tot 30 g blokjes

of reepjes ham

- 4 stelen peterselie (gehakt)

Vrij nieuwsbrief

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

Bekijk meer van