Nieuws/Lifestyle
1766039659
Lifestyle

Dagrecept: Kalfsvlees met een fijne tonijnsaus

Toen ik zo’n twintig jaar geleden voor het eerst vitello tonnato kreeg in het restaurant waar ik werkte, wist ik niet wat me overkwam! Ik had er nog nooit van gehoord, maar de combinatie van mals kalfsvlees en tonijnsaus smaakte fantastisch.

Je kunt het makkelijk zelf maken, al kost het wel wat tijd als je zelf het kalfsvlees bereidt. In de supermarkt zal je gebraden kalfsfricandeau waarschijnlijk niet snel aantreffen, bij de keurslager is de kans wat groter dat ze het hebben...

Maar evengoed hieronder het gehele klassieke recept (uit De Zilveren Lepel, Spectrum), als je er tijd voor vindt. Bind het vlees mooi op, breng een pan water met zout aan de kook en voeg het vlees, wortel, ui bleekselderij, azijn en olijfolie toe. Deksel erop en twee uur zachtjes laten pruttelen. Haal daarna van het vuur en laat in bouillon afkoelen. De saus maak je door de tonijn, ansjovis, kappertjes, en dooiers door een keukenmachine te halen. Meng dit met de olijfolie, 2-3 el bouillon en het citroensap.

Verwijder het touw, snijd het vlees in mooie plakjes, giet de saus erover en garneer met wat kappertjes. Serveer het met wat knapperig brood.

Nodig voor 4-6 personen:

- 800 g kalfsfricandeau

- 1 wortel, ui

- 1 stengel bleekselderij

- 1 el witte wijnazijn

- 1 el olijfolie, zout

Voor de saus:

- 200 g tonijn en 3 ansjovisfilets in olie (uitgelekt)

- 2 el kappertjes

- 2 hardgekookte eidooiers

- 3 el olijfolie

- sap van 1 citroen

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop