Nieuws/Lifestyle
1768271
Lifestyle

Recept

Zelf maken: omelet met spinazie

In een smoothie, à la crème, in de salade of quiche. Spinazie is zo veelzijdig en bovendien supergezond. Onze culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat daarom geheel in het teken van spinazie. Zelf aan de slad? Misschien is dit recept van onze Felix wel wat voor jou!

Nodig voor 4 personen

Voor de omelet

6 eieren

4 eetl melk

Boter

Voor de vulling

250 gr spinazie

1 eetl olijfolie

Snufje zout

eetl boter

Voor de saus

2 eetl boter

30 gr bloem

1 dl melk

1 dl spinazievocht

40 gr belegen boerenkaas, geraspt

Bereiding

Slink de spinazie met een beetje olijfolie en een beetje zout. Dat is in vijf minuten gedaan. Druk de spinazie uit en vang het vocht op. Smelt de boter, roer er de bloem door, laat even gaan, dan het vocht van de spinazie erbij, de melk en de Parmezaanse kaas erdoor. Laat heel even bubbelen.

Klop de eieren met de melk en bak er een omelet van. De bovenkant mag nog struifig zijn. Druk de spinazie nog even goed uit en roer er de boter door. Leg de spinazie aan een kant van de omelet. Vouw dicht en schuif de omelet op een schaal. En nu de grand finale, giet er de saus over en zet het geheel nog 6 minuten in een voorverwarmde oven 180 ° C.

Zo is het toch nog een mooi gerecht geworden, in plaats van een gewone omelet.