Lifestyle/Reizen
1768397
Reizen

Aanbieding speciaal voor Telegraaflezers

Proef de smaak van Toscane

Wanneer je vanachter je stuur uitkijkt over de glooiende heuvels, gele velden vol met zonnebloemen en groene wijngaarden, dan weet je dat je door Toscane rijdt. De prachtige Italiaanse regio wisselt kleurrijke vergezichten af met eeuwenoude steden en dorpen, waar je op ieder plein kunt neerstrijken voor een bord verse pasta en goed glas wijn.

Toscane is één van de populairste vakantiegebieden van Italië onder Nederlanders. Met de auto rijd je van stad naar stad, terwijl je onderweg geniet van het prachtige landschap. Hotel Impero is de perfecte uitvalsbasis tijdens je tocht door deze kleurrijke regio.

Hotel Impero****– Castel del Piano

Midden in een eeuwenoud kastanjebomen park, in het middeleeuwse centrum vanCastel del Piano, staat het 4-sterren hotel Impero. Tijdens je verblijf in dit hotel ervaar je wat Toscane zo beroemd maakt. Ontdek de geheimen van de Italiaanse keuken tijdens een 2,5 uur durende kookworkshop én neem je officiële kookcertificaat mee voor thuis.

Het hotel ligt in het wijngebied Brunello di Montalcino en tijdens een bezoek aan de wijnkelder proef je wat deze wijnen zo bijzonder maakt. Ook zie je hoe olijfolie geproduceerd wordt, leer je waarom de Pecorino schapenkaas van Pienza zo bekend is en wat de grappa van Lombardi & Visconti Abbadia zo goed maakt. Natuurlijk door alles zelf te proberen.

Castel del Piano is een klein middeleeuws dorp, aan de voet van Monte Amiata. Deze uitgedoofde vulkaan is met 1738 meter de hoogste vulkaan op het Italiaanse vasteland. Door de aanvoer van warm zwavelhoudend water staat de regio bekend om haar thermen en warmwaterbronnen. Vanaf de top van de Monte Amiata heb je uitzicht over de groene valleien en zie je bij helder weer Siena liggen. Deze fraaie stad ligt op ongeveer 1 uur rijden van het hotel.

Inbegrepen

• Vanaf 3 nachten in Hotel Impero

• Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangendiner)

Speciaal voor Telegraaflezers

• Kookworkshop

• Wijnproeverij

• Bezoek/proeverij olijfolieproductie

• Bezoek/proeverij Pecorino-fabriek

• Grappa-proeverij

Niet inbegrepen

Bekijk de website kras.nl/LR83204

Prijs en Reisperiode

Drie nachten vanaf 139 euro per persoon. April 2018 t/m oktober 2018

Boeken

Aanbieding geldt tot 26 maart

Kijk voor meer informatie en om te boeken op kras.nl/LR83204 of bel 088 088 58 86 (lokaal tarief)

o.v.v. reisnummer LR83204