Nieuws/Lifestyle
1773581347
Lifestyle

Check-in

Lezersreacties: ’Fijn dat uitgebreid winkelen weer kan’

Wekelijks peilen we via telegraaf.nl/lifestyle de mening van lezers. Deze keer: gaat u vaker shoppen nu winkelen op afspraak niet meer hoeft?

Alle winkels zijn ’gewoon’ weer open; eerst een afspraak maken hoeft niet meer. Gelukkig maar, zo vindt een meerderheid van de lezers die op onze oproep reageerde.

„Een afspraak maken neemt de spontaniteit weg en bovendien moet je bijna wel bij die ene winkel slagen, omdat je niet zomaar even elders kunt kijken”, schrijft Céline Tollig. Anja jubelt kort maar krachtig: „Eindelijk vrijheid!”

Andere lezers vonden winkelen op afspraak zo slecht nog niet. „Veiligheid voor alles”, mailt Maarten van der Zwan. Willem en Yvonne van Ede hadden er ook niet veel problemen mee: „Lekker rustig.”

Janny Gort laat weten dat zij sowieso niet graag naar de winkels gaat. „Ook niet op afspraak. Eerst een vaccin!”

Loes Tas maakt zich zorgen nu de maatregelen zijn versoepeld. „Ik hoop dat mensen niet gezellig gaan shoppen want de kans om te worden besmet, is veel te hoog. Wellicht was het beter geweest de versoepelingen nog een paar weken uit te stellen. Ik voorzie chaos rond de terrassen, volle parken en winkelstraten... hopelijk heb ik het mis.”

Zonder zorgen

Lekker onbezorgd de ene na de andere winkel binnenstappen. Nu er geen afspraak meer hoeft te worden gemaakt, ga ik weer vaker shoppen. Deze lockdown heeft lang genoeg geduurd.

Janny Vos

Rijen

Straks sta je voor sommige winkels in lange rijen, wat de kans om corona vergroot. Als je eenmaal binnen bent, zie je mensen geïrriteerd kijken: ’Schiet eens op’.Kun je dan nog ontspannen winkelen? Ik niet.

Yvonne Smit

Ergernis

Shoppen op afspraak; wat heb ik me eraan geërgerd! Als je een afspraak had, kreeg je maar 30 minuten en als je niet kon slagen, moest je weer een afspraak maken om naar een andere winkel te kunnen. Ik ga deze week zeker meer shoppen!

Nelleke le Clercq

Niet meer online

Wat verheug ik me erop om weer gewoon te kunnen shoppen. Ik stop met online winkelen. Nu nog de familie weer kunnen zien. Dat zou geweldig zijn.

Doris Langhorst

Heftig

Voor de winkeliers ben ik blij dat iedereen weer gewoon naar de winkel kan, maar voor mijzelf had shoppen op afspraak langer mogen duren. Ik ben net klaar met mijn borstkankerbehandelingen en vind winkelen nog een te heftig gebeuren.

Wendy Dix