Nieuws/Lifestyle
1775980914
Lifestyle

Recept van de dag: Stoven met Lef(fe)

Maandag 14 september is de stoofdag in Amsterdam. Georganiseerd door de mensen van het Ierse rundvlees. Dat is corona-veilig, ik weet het, want ik kom ook. Leuk zou zijn als er ook een paar van jullie komen.

Dat kan, je krijgt een prachtdag. Met topchefs waaronder Angélique Schmeinck!!! Maar je moet me wel een recept sturen, van een stoof met een familiegeheim! [email protected]

Dit is zo’n geheim. Absurd veel marjoraan in de stoof. Marjoraan is de minder sterke vorm van oregano. Bij mij in de tuin groeit inmiddels een mix van oregano en marjoraan.

Nou, goed, simpel, simpel. Haal de stukjes vlees door bloem waar al zout en peper door zit. Laat de boter net uit bruisen. Bak het vlees mooi bruin. Doe de sjalotten erbij. En de bos marjoraan. Eventueel nog een theel oregano. Het moet gewoon veel zijn. Nog wat karwijzaad. En dan giet je er een flesje Leffe bruin erbij. En een klein scheutje appelazijn. Laat drie uur sudderen. Niets anders mee doen. Serveer bij aardappels en natuurlijk botersla!

Vergeet je niet in te zenden?

Nodig voor 4 personen:

1 kilo stoofrundvlees. Vraag de slager

2 sjalotten, schoongemaakt, in grove stukken

2 eetl bloem, met zout en peper

3 eetl boter

3 eetl marjoraan, of een bosje zo uit de tuin

1 theel oregano

1 theel karwijzaad

1 flesje, of meer tot het onderstaat, Leffe bruin

1 eetl appelazijn

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd