Lifestyle/Thuis & Tuin
1780028063
Thuis & Tuin

Aan het opruimen? Deze vijf spullen kunt u best weggooien of recyclen

Bent u aan het opruimen en vindt u het lastig om te bepalen welke spullen in huis kunnen worden weggegooid of gerecycled? Hierbij een aantal richtlijnen die onze huishoudexpert Zamarra Kok graag met u wil delen.

1. Gooi alles weg wat kapot is en waarvan u niet van plan bent om het te (laten) repareren. Lever deze apparaten of kledingstukken liever in, dan staan ze niet in de weg.

2. Make-up en medicijnen die over de datum zijn. Vooral zalfjes en drankjes zijn over het algemeen slechts beperkt houdbaar. Medicijnen mogen uiteraard niet in de vuilnisbak worden gegooid. Die kunt u terugbrengen naar de apotheek.

3. Oude kranten, weekbladen ouder dan een week, etc. Per se dat ene artikeltje bewaren? Scheur het meteen uit en stop het in een multomap.

4. Spullen waarvan onderdelen missen. Tenzij u weet waar het onderdeel is of als u binnenkort een nieuw onderdeel gaat kopen. Lever anders in bij het recyclepunt van de gemeente.

5. Eenzame sokken of verwassen onderbroeken kunnen ook weg. U kunt er eventueel een paar bewaren als doekje om schoensmeer mee uit te wrijven.