Lifestyle/Reizen
1783196
Reizen

Schaatsen, het kan nog in Zweden

Nog een paar dagen en dan is de ijspret echt voorbij in ons land. Komende zondag sluiten de meeste ijsbanen en kunnen de schaatsen weer in het vet. Alhoewel, echte kilometervreters kunnen nog wel degelijk aan hun trekken komen op knetterhard, betrouwbaar natuurijs. Je moet er alleen wel even een stukje voor reizen én een paar dagen vrij regelen!

In Zweden, op het enorme meer Hjälmaren bij de plaats Örebro, ligt tot medio april een stevige ijsvloer van zo’n dertig tot veertig centimeter. De schaatstochten zijn onderdeel van een winterbelevenis die de Zweedse topkok Roger Hjälm heeft bedacht onder de noemer ‘Walk On Water’. In zijn winterpakket wissel je schaatsen, wandelen of langlaufen in een werkelijk schitterende natuur af met culinaire hoogstandjes in zijn pittoresk gelegen hotel/restaurant Katrinelund, direct aan het Hjälmaren.

Deze winter lukt het nog niet om direct vanuit Katrinelund het ijs op te stappen en weg te schaatsen, maar moet je een half uurtje met de auto om even buiten Örebro het ijs op te kunnen. Daar ligt een geveegd traject dat je zo vaak als je wilt kunt afleggen. Voor komende winter gaat de Zweedse chef het zo organiseren dat je bij wijze van spreken vanuit je hotelkamer van Katrinelund het ijs opstapt en wegschaatst.

Kijk voor meer info op: www.katrinelund.se