Lifestyle/Reizen
1783537
Reizen

Hotel van de Week: Hubertus Alpin Lodge & Spa

Luxe en levenslust

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Hubertus Alpin Lodge & Spa in Balderschwang.

’Herzlich willkommen!” Met rode konen en een grote grijns houdt eigenaar Karl Traubel van Hubertus Alpin Lodge & Spa de deur voor ons open. Buiten ligt een dik pak sneeuw en met een warme winterzon aan een strakblauwe lucht kan onze aankomst niet beter. Bij het inchecken volgt ook nog een glaasje bubbels van het huis. Oké, dit is vakantie.

Terwijl onze driejarige peuter zich op een schapenvelletje op een van de loungebanken nestelt, geven we onze ogen de kost. Er is enkel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hout gecombineerd met leer en vacht. Warm en huiselijk.

Lust auf Leben oftewel levenslust proberen we onze gasten mee te geven”, legt Stephanie Mendoza uit. De brunette uit Arnhem runt de receptie. Ze spreekt nog een beetje Nederlands, ondanks dat zij het grootste gedeelte van haar leven in Duitsland woont. „Schuiven jullie zo aan voor een aperitief aan de bar?”

Eerst acclimatiseren in onze suite. We zien een campingbedje voor onze zoon onder de trap staan. Deze junior suite heeft namelijk een vide waar een joekel van een bed vol stijlvolle kussens staat. Hemels! Beneden bevindt zich een knusse zithoek met op tafel elke dag een karaf vers water en zoete appeltjes, een riant balkon en een strakke badkamer. Hier houden we het wel een poosje uit.

Hoog tijd om de inwendige mens te versterken en we melden ons voor het beloofde aperitief dat elke zondag wordt aangeboden. Alle hotelgasten bevinden zich in de gezellige lobby, evenals de eigenaar en zijn vrouw. Gezamenlijk genieten we van de huispianist. Op het zesgangenmenu staan gepocheerde kabeljauw met gestoofde komkommer en gele paprikasaus, panna cotta met blauwe bessen en nougatijs.

Voeding en gezondheid staan centraal bij Hubertus. Als levensgenieter ben je er op je plek, maar je kunt ook hard aan jezelf werken in de vorm van holistisch detoxen, yoga en meditatie.

In eerste instantie kwamen we hier om te skiën en te sleeën, maar we plakken er een paar ’hoteldagen’ aan vast.

In ’t kort

Interieur

Warme moderne alpine-stijl. Veel natuurlijke materialen zoals schapenvellen en hout.

Service

Eindeloos, of je nu gebruik maakt van de receptie, bar, het restaurant of de spa. Zeer vriendelijk personeel.

Ligging

1 kilometer van skilift, 3 kilometer van Oostenrijkse grens.

Praktisch

Kamerprijs vanaf 160 euro.

Meer info: hotel-hubertus.de