Lifestyle/Culinair
1783902449
Culinair

Wat je vooral wel en niet moet doen als je eten opwarmt in de magnetron

Handig, zo’n magnetron! Toch gaat het niet altijd even goed bij het opwarmen van eten. Wij geven je daarom een aantal tips. Een heet bord met koud eten erop? Dat is vanaf nu verleden tijd.

Laten we beginnen met vertellen hoe het vooral níet moet. Je hebt het vast weleens gedaan toen je zo’n enorme trek had: je hele bord volscheppen en daarbij een enorme berg eten midden op je bord creëren.

Het resultaat is dan een té hete buitenkant en een koude binnenkant, oftewel: een heet bord met koud eten erop. De microgolven van de magnetron hebben namelijk simpelweg niet genoeg capaciteit om door allerlei lagen heen te dringen.

Voor een perfecte en gelijkmatige opwarming in de magnetron kun je het eten het beste in de vorm van een krans op je bord scheppen. Uiteraard is het instellen van de juiste tijd en stand belangrijk, maar wanneer je die goed hebt ingesteld, hoge bergen vermijdt en de krans een zo groot mogelijk oppervlak laat beslaan, zul je niet snel meer een koude maaltijd uit de magnetron halen.

Extra tip

Bestaat je maaltijd uit verschillende onderdelen van verschillende groottes? Leg dan de grotere stukken meer aan de buitenkant en de kleine naar het midden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop