Lifestyle/Reizen
1788747
Reizen

Lezersaanbieding 16-daags avontuur

Kleurrijk India

Eens per jaar verandert het doorgaans rustige Pushkar in een groots, kleurrijk spektakel. De Pushkar Fair is een van de meest unieke festivals in India. Tijdens deze 16-daagse ’once in a lifetime’-reis maakt u deel uit van dit festijn én maakt u kennis met verschillende iconen van India.

Pushkar Fair

De uitbundige Pushkar Fair is een van de hoogtepunten van deze reis. Naast de veehandel is dit festival een bont festijn van kleuren en geuren, kastes, tulbanden en sari’s en goeroes. U zult uw ogen uitkijken.

Hoogtepunten

Naast dit festival bezoekt u de vele hoogtepunten van India. Zo ontdekt u Dehli per riksjafiets, bewondert u de wereldberoemde Taj Mahal en kijkt u uw ogen uit in Jaipur, bekend vanwege de vele gebouwen met typisch roze kleur.

U brengt ook een bezoek aan de stad Udaipur, haar bijzondere paleis, de Jagdish Temple en maakt een tocht rond de nabijgelegen meren.

Programma

Dag 1: Amsterdam - Delhi

U arriveert in Delhi (aankomst na middernacht). U wordt naar uw hotel gebracht waar u direct van uw nachtrust kunt gaan genieten.

Dag 2: Delhi

Een uitgebreide kennismaking met Delhi. U start de dag met een tour door Old Delhi, gevolgd door een tour door New Delhi in de middag. Op de levendige markt Chandni Chowk stapt u op een riksjafiets voor een tocht langs de drukke straten met tal van leuke winkeltjes.

Dag 3: Delhi - Agra

De rit naar Agra duurt ongeveer vier uur. In de middag brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. Ook bezoekt u het Red Fort van Agra.

Dag 4 : Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur

Op weg van Agra naar Jaipur. Onderweg bezoekt u de stad Fatehpur Sikri. Jaipur staat bekend als de roze stad door de vele gebouwen met typische roze kleur.

Dag 5: Jaipur

Uw dag start met een excursie naar Amber Fort, een verlaten kasteel van de heersers van Rajasthan uit de 16e en 17e eeuw. ’s Middags maakt u een tour door Jaipur waarmee u een bezoek brengt aan verschillende bezienswaardigheden zoals Hawa Mahal, een bijzonder paleis met een gevel waarin 953 ramen, balkons en nissen verspreid liggen.

Dag 6: Jaipur - Pushkar

Op naar Pushkar, een van de hoogtepunten van deze reis. De stad ligt aan een klein meer, omringd met tempels en zogenaamde ghats, trappen die uitlopen in het meer. Pushkar is voor Hindoes een zeer heilige plaats. Hier maakt u de uitbundige Pushkar Fair mee. Naast de veehandel is dit festival een bont festijn van kleuren en geuren, kastes, tulbanden en sari's en goeroes. U zult uw ogen uitkijken.

Dag 7: Pushkar - Chhatra Sagar

Met een rit van circa twee uur rijdt u door naar Chhatra Sagar. Hier verblijft u in een ruime en comfortabele tent in Chhatra Sagar Luxury Camp. Dit is een bijzonder verblijf aan de rand van een groot waterbassin dat wemelt van de pelikanen.

Dag 8: Chhatra Sagar - Nagaur

U neemt afscheid van de pelikanen en vervolgt uw reis naar Nagaur. Na een rit van ongeveer drie uur arriveert u bij Hotel Ranvas. Dit is een uiterst bijzonder verblijf in een groot fort, oorspronkelijk gebouwd in 18e eeuw, als aangenaam toevluchtsoord ten tijde van oorlog en politieke onrust.

Dag 9: Nagaur - Jaisalmer

U vertrekt in westelijke richting naar Jaisalmer, gelegen op ongeveer zes uur rijden van Nagaur.

Dag 10: Jaisalmer

Jaisalmer is een woestijnstad, ooit de hoofdstad van de Rajputs, een machtige, adellijke en strijdlustige kaste in de staat Rajasthan. De stad is als een gouden juweel schitterend boven het woestijnzand. U brengt een bezoek aan Jaisalmer Fort, haar paleizen, de Jain Temples en Havelis privéverblijven. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid een tocht te maken over de zandduinen met een kameel.

Dag 11: Jaisalmer - Jodhpur

U vervolgt uw route naar Jodhpur. Deze stad is gelegen aan de rand van Thar woestijn.

Dag 12: Jodhpur

U trekt eropuit in de stad en maakt een tour langs Mehrangarh Fort en de Jaswant Thada, een wit, marmeren monument gebouwd in 1899.

Dag 13: Jodhpur - Udaipur

Op weg naar Udaipur, de stad die bekend staat als het Venetië van Rajasthan. De stad wordt omringd door verschillende meren. In een van die meren ligt een marmeren paleis op een rots. Dit gebouw is zeer geliefd bij fotografen.

Dag 14: Udaipur

U brengt een bezoek aan de stad, haar bijzondere paleis, de Jagdish Temple en maakt een tocht rond de nabijgelegen meren. ’s Middags maakt u een boottocht over Lake Pichola.

Dag 15: Udaipur - Delhi

Het einde van een uiterst bijzondere reis door India. U wordt ’s ochtends opgehaald en naar het vliegveld van Udaipur gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Delhi voor uw laatste overnachting.

Dag 16: Delhi - Amsterdam

Met een koffer vol ervaringen en bijzondere herinneringen, start u vroeg in de ochtend aan uw reis terug richting Amsterdam. U landt dezelfde dag op Schiphol.

Reissom: vanaf € 4.475,- per persoon

Inbegrepen

• Vliegreis Amsterdam – Dehli v.v.

• Vervoer per gids en chauffeur

• Genoemde activiteiten

• Binnenlandse vluchten

• Overnachtingen op basis van logies & ontbijt

• Verblijf Pushkar, Chhatrasagar en Nagaur o.b.v. ontbijt, lunch en diner

Niet inbegrepen

• Persoonlijke uitgaven en fooien

• Reis en annuleringsverzekering

• Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking en administratiekosten €25,- per boeking

Reserveren

[email protected]

tel: 073-5482228

De Pushkar fair is van 15 t/m 23 november 2018. Deze reis is echter geheel op maat aan te passen.

Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.