Nieuws/Lifestyle
1791538
Lifestyle

Recept van de Dag: Kaneelbroodjes

Vorige week zag ik op de Kroatische ambassade heerlijke en schitterende feestbroden. Zo gebakken dat je ze in stukken moet breken. En zo hoort gastvrijheid, je breekt brood samen.

En laat onze huisbakker Edwin Klaasen nou precies zo’n Paasbrood hebben bedacht. Gaan we samen Paasbroden bakken, 24 maart? Dan hebben we namelijk weer een geweldige bakdag. Geef je op info@desemenzo.nl. Dan krijg je alle details.

En dit lijkt er een klein beetje op. Meng de bloem, gist, zout en suiker in een kom. Wrijf de zachte boter in het bloemmengsel. Giet de melk erbij, eitjes erbij. Kneed tien minuten tot het deeg glad en elastisch is. Bedek met een vochtige theedoek en laat anderhalf uur rijzen.

Meng boter, suiker en ruim kaneel. Zet op lauw weg. Rol het deeg uit tot een rechthoek, smeer in met het boter/kaneel-mengsel. En rol op. Snij in 12 stukken en plaats naast elkaar in een beboterde ovenschaal. Zodanig dat je de spiraal kunt zien. Nog even rijzen, een half uur en dan de oven in. Zet maar op 200°C. Tien minuten en dan naar 180°C draaien en nog 20 minuten. Dan meng je poedersuiker met gembersiroop en een paar druppel gezeefd sinaasappelsap. Vijf minuten koken. Borstel dit ruim over de nog warme broodjes. In het glas een Populus 6921, Quadrupel van Bronckhorster. Dan ben je echt gezegend.

Nodig voor 12 stukken:

• 500 g witte bloem

• 1 theel zout

• 50 g lichte rietsuiker

• 1½ theel gedroogde gist

• 75 g boter, zacht

• 200 ml melk

• 2 scharreleieren

Voor de vulling:

• 100 g lichte rietsuiker

• 2 theel gemalen kaneel

• 100 g boter, zacht

Voor de siroop:

• 50 g basterdsuiker

• 1 eetl sinaasappelsap

• 1 eetl gembersiroop